De Gemeente Zeewolde stimuleert bewoners om minder afval te produceren: er zijn verschillende manier om afval te voorkomen. Bijvoorbeeld door reclame te weren uit de brievenbus, spullen aan te bieden of te kopen bij de Kringloopwinkel of kapotte apparaten te (laten) repareren bij het Repair Café. Lees hier verder….
Schone energie in Gemeente Zeewolde
Overstappen op duurzame energiebronnen zoals zonne-energie of windenergie? Bij het Energieloket Flevoland kun je terecht met al je vragen over duurzame energie in Flevoland. Het Energieloket vind je in de Ravelijn nr.1 (contact en openingstijden) Kijk hier voor meer duurzame energie initiatieven…
Natuur en Groen in de Gemeente
Samen met uw buurtgenoten zorgen voor meer groen in uw woonomgeving? De gemeente helpt u graag op weg. Er zijn diverse bewonersinitiatieven voor de natuur in de wijk, zoals de Kwetterwei en Groen in de wijk.Heeft u samen met uw buren ook ideeën om uw buurt groener te maken? Neem dan contact op met onze…
Lees meer …
Lokaal en Biologisch in Zeewolde
Ga je in het dorp boodschappen doen? Biologische en lokale producten zijn te koop bij: MMM zorgboerderij: natuurvoedingswinkel met verse en verpakte biologische producten Wereldwinkel Zeewolde: fairtrade producten De Winkeltjes Supermarkten hebben ook steeds meer biologische producten in hun aanbod In het buitengebied van Zeewolde zijn meerdere kwekers van (biologisch) fruit, groente, en vlees die…
Lees meer …
Subsidie voor organisaties in de Energietransitie
Met de subsidieregeling ‘Stap in de energietransitie’ wil de gemeente ervoor zorgen dat we in Zeewolde minder fossiele brandstoffen gaan gebruiken en meer energie gaan besparen. Energietransitie betekent eigenlijk energie-overgang. Hiermee bedoelen we dat er in de toekomst zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van fossiele brandstoffen (bijvoorbeeld olie, kolen en gas). Het gebruik van fossiele brandstoffen…
Lees meer …
Laadpaal bij jou in de buurt?
Wilt u een oplaadpaal op uw eigen oprit? Dit regelt u zelf. Een voorwaarde is dat de auto ook op de oprit geparkeerd moet worden. Is er geen mogelijkheid voor een oplaadpaal op eigen terrein/oprit? Dan kunt u de gemeente vragen om een openbare oplaadpaal in de buurt van uw woning. Kijk hier voor meer informatie in…
Lees meer …
Duurzaamheidslening Gemeente Zeewolde
Met een duurzaamheidslening kunt u tegen aantrekkelijke voorwaarden en lage rente geld lenen om uw woning energiezuinig te maken. Denk bijvoorbeeld aan dak- of vloerisolatie, een zonneboiler of zonnepanelen. Hiermee daalt de energierekening en wordt het wooncomfort vergroot. Ook draagt u bij aan het milieu door het terugdringen van de CO2-uitstoot. U vraagt een duurzaamheidslening…
Lees meer …
Marker Wadden
Marker Wadden is een uniek circulair gebiedsontwikkeling project. Het doel is natuurherstel van het Markermeer door de aanleg van eilanden met zand, klei en slib uit het Markermeer. Hierdoor ontstaat een betere waterkwaliteit, nieuw bodemleven, een rijkere visstand en meer vogels. Ook voor natuurminnend Nederland is er een nieuwe beleving. Er is een haveneiland waar…
Lees meer …
Proef met zonnepanelen op Knardijk
Op de Knardijk bij Zeewolde is een proef gestart om te kijken of er zonnepanelen op dijken geplaatst kunnen worden, zonder dat daardoor de veiligheid van de dijk in gevaar komt. Op de Knardijk hangen de zonnepanelen als het ware in de lucht, gemonteerd aan een stellage op de dijk. Er wordt gemonitord hoe de…
Lees meer …