We zijn ontzettend blij dat we 10 miljoen bomen in Nederland kunnen gaan planten. Flevoland heeft de uitdaging 500.000 bomen te planten. Daar hebben we iedereen bij nodig! Ook jij kunt helpen om je eigen omgeving groener en gezonder te maken. Help mee de hoeveelheid CO2 te verminderen. Bomen maken ze onze leefomgeving mooier, groener,…
Lees meer …
Hoe groot is uw voetafdruk?
Uw voetafdruk is de hoeveelheid ruimte die u op de aarde in beslag neemt. Wilt u weten hoe groot uw voetafdruk is? Op www.Flevolandsevoetafdruk.nl kunt u dit nu heel makkelijk meten. Door de Flevolandse Voetafdruk komt u er snel achter hoeveel ruimte uw leefstijl in beslag neemt. Na het invullen ziet u gelijk hoe u scoort…
Lees meer …
Leg zelf een bijenweide aan
Weides met bloeiende bloemen, zoemende bijen, fladderende vlinders en fluitende vogels, wie wordt daar niet blij van? Iedereen is enthousiast over een kleurrijke omgeving met een uitbundig planten- en dierenleven. Het is mooi om te zien, aantrekkelijk om in te wandelen én nuttig bovendien, want bijen en insecten zijn onmisbare schakels in de voedselketen. En…
Lees meer …
Tips van de groene kerstman
De feestdagen komen er aan en wat is Kerstmis zonder lichtjes, cadeautjes, lekker eten en drinken, kerstbomen of vuurwerk? Gezelligheid staat voorop, maar dan op een ‘groene’, duurzame manier.Voor de kleintjes horen er natuurlijk pakjes onder de kerstboom. Deze cadeautjes kunnen ook ‘groen’ zijn. Houten speelgoed met het FSC keurmerk wordt milieuvriendelijk en duurzaam geproduceerd….
Lees meer …
Hoe kies je een kerstboom?
Tips voor de kerstboom Huur of adopteer een levende kerstboom. U neemt dan tegen betaling van huur of statiegeld een boom in huis en levert hem na de feestdagen weer in. Wilt u een echte kerstboom en die later in de tuin planten, kies er dan een met een grote kluit in een pot, en geef veel…
Lees meer …
Start een wormenhotel voor jouw straat of wijk
Door een wormenhotel in uw omgeving te starten, past u zelf gebiedsontwikkeling op kleine schaal toe. Een wormenhotel is bedoeld om gezamenlijk groente, fruit- en etensresten te composteren. Dit gebeurt met behulp van wormen. Deze manier van composteren levert niet alleen een waardevolle bodemverbeteraar op voor uw eigen tuin of plantenbakken, het maakt de buurt…
Lees meer …
Begin een voedselbos in jouw eigen omgeving
Zelf aan de slag met duurzame gebiedsontwikkeling op kleine schaal? Dat kan! Je kunt zelf of met jouw buurt een voedselbos beginnen in eigen omgeving. Wist je dat er al twee voedselbossen zijn in Zeewolde? Deze kan je vinden bij Thuishaven en bij Voedselbos Zeewolde Meer informatie over voedselbossen vindt je hier.
Bezoek Spijk- en Bremerbergbos
Een boswachterij uit twee delen; Het Spijkbos met loof- en naaldbos op een zandige bodem en het Bremerbergbos met een kleiige bodem. Het heeft de meest wisselende natuur van Flevoland. Een heerlijk gebied om te recreëren. Ook toegankelijk voor mindervaliden die gebruik kunnen maken van de verharde fietspaden.
Fietspad De Grote Trap
Het acht kilometer lange fietspad slinger door prachtige ruigtes, kileurrijke bloemenvelden en grazende koeien. Flevoland op zijn mooist. De Grote Trap is onderdeel van het Natuurnetwerk Flevoland.